ScanSpeak Discovery W18, built by Jens, Denmark
Copyright 2019 © Troels Gravesen

Hej Troels
Så er det lykkes! – Et par Discovery W18 har set dagens lys. Som du kan se af de medsendte billeder, er det i en lidt speciel udgave, hvor jeg har forsøgt at dæmpe vibrationerne i kabler, kabinet og delefilter så meget som muligt. Det er der kommet en højtaler med rigtig god lyd ud af, og du skal være velkommen til at bruge billederne på din hjemmeside, og hvis der skal et par forklarende ord med på vejen så er de her:
Standeren står på sorbothane-fødder og inden i standeren er delefilterkabinettet ophængt i fire fjedre.
I delefilterkabinettet er delefilteret indrettet i to etager; én til de komponenter der håndterer bas/mellemtonen, og én til de der håndterer diskanten. Begge er monteret på plader der hviler på sorbothane-fødder.
Terminalerne til og fra delefilterkabinetterne er skrueterminaler (”Screw In Terminals”).
Kablerne internt i delefilterkabinetterne og til højtalerkabinetterne og videre heri til højtalerenhederne er indlagt i hule 16mm skumplastisoleringsrør.
Højtalerkabinetterne hviler på en neoprenmåtte.
Højtalerkabinetterne er af sort olieret MDF og fronten er af bambus-krydsfiner.
Når jeg sammenligner lyden med mine ”gamle” Dali Grand Diva, så er W18’nerne mere åbne, klare og dynamiske og samtidig rolige at lytte til, og specielt udringningen af både høje og lave enkelt-toner er fantastisk. De leverer et klarere stereoperspektiv og dybden i musikken er også ok. De har ikke Divaernes vertikale spredning i lydoplevelsen med bassen i bunden og diskanten i toppen, men træerne vokser jo heller ikke ind i himlen.
Det skulle være et lille ”nemt at gå til” første-gangs DIY-projekt, men det udviklede sig så lidt.
Projektet har budt på mange fornøjelige timer, og jeg vil endnu engang gerne sige dig tak for inspiration og gode tanker og idéer, som jeg har nydt godt af undervejs.
Jeg ser allerede nu frem til det næste projekt, som nok bliver en lidt mere voksen højtaler nu da de første babyer er bragt til verden.
Mange hilsner
Jens